DELO OD DOMA - pravna pojasnila in smernice

Verjamemo, da se v trenutnih razmerah soočate s številnimi vprašanji povezanimi z organizacijo delovnega procesa. Ker vam želimo pri tem pomagati, smo pripravili smernice o odreditvi dela od doma.

Delodajalci se lahko vnaprej pripravijo in sprejmejo nabor ukrepov, ki bodo rizike, povezane s širjenjem okužbe, (če bo to potrebno) minimalizirali. V okviru določb Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) in Zakona o varstvu in zdravju pri delu, imajo delodajalci pravico in dolžnost, da podajo delavcem takšna delovna navodila, ki bodo v največji možni meri preprečila širjenje virusa med zaposlenimi. Pri tem je potrebno paziti, da delodajalci izdajo navodila delavcem v pisni obliki in da pred začasno uvedbo dela od doma preverijo, ali ima delavec na domu pogoje za varno delo.


Vabimo vas k ogledu priloženega dokumenta, ki pregledno prikazuje organizacijo dela na način, ki bo v največji možni meri preprečil širjenje virusa med zaposlenimi in vas vodil k ustreznem ravnanju v skladu z veljavnimi predpisi.

Za vsa konkretna vprašanja in dodatna pojasnila smo vam na voljo.

Odvetniška pisarna ČAD

Miklošičeva cesta 20, 1000 Ljubljana

T: (0)1 230 01 30

E: info@cad-op.si 


Nazaj

Attachments

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.