25 let izkušenj

Kot samostojna odvetniška pisarna delujemo že četrt stoletja in smo v vseh letih delovanja pridobili visok ugled ter številne izkušnje, ki se kažejo kot rezultat večletnega sodelovanja z najrazličnejšimi strankami, vse od posameznikov do velikih multinacionalnih podjetij s prisotnostjo na mednarodnem trgu.

Začetki odvetniške pisarne segajo v leto 1995, ko je ustanovitveni in izvršni partner odvetnik Tomaž Čad začel s samostojnim opravljanjem odvetniškega poklica. Odvetnik Tomaž Čad je poklicno pot začel v sodstvu, vse do pravniškega državnega izpita, nato v gospodarstvu (MO Slovenijales Trgovina) in bančništvu (UBK banka), kot odvetniški kandidat v Odvetniški pisarni Toš ter se nato odločil za ustanovitev lastne odvetniške pisarne.

Leta 2007 se mu je pridružila Barbara Kürner Čad, ki je pred tem izkušnje in znanja pridobivala na področju sodstva, gospodarskih sporov, kot tudi stečajnih postopkov in prisilnih poravnav ter zadev sodnega registra. Po desetih letih dela na sodišču je postala članica uprave Slovenske razvojne družbe d.d. zadolžena za področje prestruktoriranja podjetij. Odvetnica Barbara Kürner Čad je med leti 2017 in 2021 opravljala naloge članice nadzornega sveta družbe Telekom Slovenije, d. d. ter med leti 2018 in 2023 članice nadzornega sveta družbe Loterija Slovenije, d.d.

Dosedanje delovne izkušnje članov pisarne, ki jih z izobraževanjem tudi stalno obnavljajo in nadgrajujejo, zagotavlja visoko strokovnost in kvaliteto uslug, ki jih nudi odvetniška pisarna. Celotna ekipa je sestavljena iz pravnih in ekonomskih strokovnjakov, ki lahko nudijo strokovne in ažurne storitve, ne ustrašimo pa se niti novih izzivov, ki jih zahtevajo potrebe sodobnega pravnega prometa.

Miselnost in razvoj pisarne

Zaposleni v Odvetniški pisarni ČAD si ne prizadevamo tekmovati z ostalimi odvetniškimi pisarnami, ampak se pri svojem delovanju osredotočamo nase in na naše stranke. Naše delovanje je usmerjeno v zagtavljanje visoko kvalitetnih pravnih storitev za vse naše stranke. Kot odvetniška pisarna smo in imamo namen ostati relativno majhna družba, ki ima ob vsakem času do deset zaposlenih. Ravno velikost naše odvetniške pisarne je tista prednost, ki nam omogoča, da ostanemo strokovni, prilagodljivi in kar najbolj učinkoviti. V primeru povečanega obsega dela pa imamo ves čas na voljo v organiziran process dela vključiti odvetniške pripravnike, odvetniške kandidate ali mlade študente prava, ki redno opravljajo praktična dela v okviru posameznih oddelkov oziroma administracije.

Odvetniška pisarna nenehno sledi aktualnim trendom na področju tehnološkega razvoja in napredka, kar nam omogoča ohranjanje konkurenčne prednosti in opravljanje storitev z večjo mero učinkoviosti, pri čemer se naši strokovnjaki lahko posvečajo pravno pomembnim in vsebinskim vprašanjem.

Miselnost in razvoj pisarne

Mednarodno sodelovanje

Odvetniška pisarna je polonopravna članica združenj, ki učinkovito povezujejo gospodarske subjekte in posameznike, katerih skupni cilj je pvezovanje, izmenjava mnenj in strokovno sodelovanje. Izpostavimo lahko članstvo v Ameriški gospodarski zbornici Slovenija – AmCham Slovenia in Slovensko-nemški gospodarski zbornici – AHK, ki predstavljata dve izjemno dejavni združenji z velikim prispevkom k odličnosti odnosov med tujimi in domačimi subjekti na slovenskem poslovnem gospodarskem prostoru. Odvetnik Tomaž Čad je od leta 2017 do 2020 opravljal funkcije člana upravnega odbora Slovensko-nemški gospodarski zbornici – AHK, v letu 2020 pa je postal član nadzornega odbora.

Od leta 2009 smo polnopravni člani evropskega združenja odvetniških pisarn IUSFUL, ki v tem trenutku združuje 19 odvetniških pisarn iz Evrope, aktivni pa smo predvsem na področju CEE in SEE regij in zelo intenzivno tudi na področju držav bivše Jugoslavije. Članstvo v mednarodnem odvetniškem združenju IUSFUL nam je omogočilo razumeti dejstvo, da se številne velike mednarodne odvetniške pisarne osredotočajo na čezmejne in velike konglomeratne družbe. V združenju pa smo primarno osredotočeni oz.usmerjeni v ponujanje storitev srednjim in hitro rastočim podjetjem, katerim nudimo butične in strokovne rešitve. Odvetnik Tomaž Čad je od leta 2018 generalni sekretar združenja IUSFUL.

IUSFUL AmCham AHK

Naše vodilo je ustvariti navdušeno stranko, saj zadovoljna stranka enostavno ni več dovolj!

Prednosti Odvetniške pisarne ČAD so izrazito poudarjene zaradi izkušenosti nosilcev odvetniške pisarne, odvetnika Tomaža Čada in odvetnice Barbare Kürner Čad, ki so prepletene z inovativnimi pristopi mlajših predstavnikov odvetniške pisarne. Še posebej je pomembno, da vsi strokovnjaki v pisarni poleg posamičnih specializacij univerzalno obvladamo tudi splošna pravna področja, saj le tako lahko našim klientom ponudimo celovite odgovore na njihova vprašanja.

Skozi vsa leta delovanja ostajamo zvesti sami sebi in si pri opravljanju poslanstva enega najzahtevnejših poklicev prizadevamo ohranjati neodvisnost, visoko strokovnost, etičnost, spoštovanje do naših strank, kolegialnost do zaposlenih in drugih kolegic ter kolegov ter tehnološko naprednost.

Naš pristop opredeljujejo naslednje vrednote:

Integriteta

Pravičnost, etičnost, zanesljivost in spoštovanje pri opravljanju našega poklica. Sprejete obveznosti spoštujemo in sprejemamo odgovornost za naša dejanja, uspehe in morebitne napake.

Osredotočenost na stranke

V celoti si prizadevamo razumeti zahteve, izzive, usmeritve in cilje naših strank z namenom izboljšanja kvalitete naših storitev.

Odličnost

Nenehno si prizadevati za doseganje izjemnih rezultatov v vsem, kar počnemo.

Sodelovanje

Iščemo, delimo in spoštujemo različne vidike ter delujemo kot enotna, usklajena skupina s sodelavci, strankami in tretjimi osebami. Prizadevamo si za odkrito, konstruktivno in konsistentno sodelovanje.

NAŠE REFERENCE

Kot odvetniška pisarna, specializirana na področju gospodarskega prava, primarno nudimo pravne storitve tako slovenskim kot tujim družbam, zastopamo pa tudi posameznike, člane korporativnega upravljanja družb in druge institucije. Pohvalimo se lahko s širokim spektrom strank, vključujoč vodilne banke in podjetja v slovenskem okolju, ki nam zaupajo že vrsto let. Poleg tega, pa zaradi strokovnega znanja in individualno prilagojenega pristopa k posameznimi stranki, uživamo veliko mero zaupanja. Že omenjenim strankam tako nudimo najvišjo kvaliteto pravnih storitev in jim s tem pomagamo dosegati vrhunske rezultate na področju dejavnosti, s katero se ukvarjajo. Morebitna pravna vprašanja, s katerimi se stranke soočajo v realnosti so prepuščena nam, kar omogoča strankam osredotočeno in brezskrbno poslovanje.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.