PKP1 - Vpogled v prvi paket protikoronskih ukrepov

V luči trenutnih izrednih razmer zaradi epidemije SARS-CoV-2 smo za vas pripravili nadaljevanje pravnih pojasnil naše odvetniške pisarne v zvezi s prvim paketom ukrepov Republike Slovenije, imenovanih tudi »PKP1«. Pravna pojasnila so splošne narave in se nanašajo predvsem na ureditev Zakona o interventnih ukrepih za zajazitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (»ZIUZEOP«), ki je bil sprejet po nujnem postopku na 33. izredni seji državnega zbora dne 2. 4. 2020. Pojasnila se osredotočajo predvsem na gospodarski sektor in so pripravljena kot odziv na akcijo »Solidarni skupaj«, s katero si organizacije, povezane v Gospodarski krog (AmCham Slovenija, Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov in Britansko-slovenska gospodarska zbornica), prizadevajo za pomoč v teh težkih časih.

Obveščamo vas, da bomo vsak konec tedna pripravili pregled novo sprejetih ukrepov in vas o njih obveščali na naših spletnih stranehpo, sami pa lahko spremljate naše objave tudi na družbenem omrežju LinkedIn.

Ne glede na dana pojasnila vam svetujemo, da se za vsa konkretna vprašanja in dodatna pojasnila obrnete neposredno na odvetnike Odvetniške pisarne Čad, s katerimi redno sodelujete. Odvetniška pisarna Čad podpira gibanje »Ostani doma« in aktivno prispeva k preprečitvi širjenja virusa, zato so vam vsi sodelavci na voljo preko različnih sredstev elektronskega komuniciranja, predvsem pa preko:

  • elektronske pošte: info@cad-op.si; lex@cad-op.si; in
  • telefonskih številk: +386 (0)41 745 755; +386 (0)31 273 464.


Trenutne razmere so vse drugo kot običajne in predstavljajo za vse nas izziv, s katerim se moramo soočiti, si medsebojno pomagati, se podpirati ter stopiti skupaj. Odvetniška pisarna Čad je odvetniška pisarna na vaši strani in vam bo nudila vso podporo, ki jo potrebujete, da skupaj prebrodimo težke čase.

Končno pa želimo poudariti, da smo v mislih z vsemi, ki jih je virus SARS-CoV-2 posredno ali neposredno prizadel.


Tomaž Čad, ustanovni partner


Nazaj

It looks like you are using an outdated browser!

You may be using a web browser version that we don't support. Make sure you're using the most recent version of your browser, or try using one of these supported browsers to get the full experience.